• Rozlúčka deviatakov

        • 30. 6. 2023
        • Predposledný deň školského roka sa naši deviataci lúčili so základnou školou. Pri tejto príležitosti si pre mladších spolužiakov a pedagógov pripravili program plný hudby, spevu, tanca a divadla. Na záver nechýbali ani slová vďaky, ktoré adresovali učiteľom a ostatným zamestnancom školy. Po rozlúčke si všetci deviataci  pochutili na občerstvení, ktoré si pre nich pripravilo OZ.

          Našim deviatakom želáme na stredných školách veľa úspechov! 

        • Rozlúčka s 1.stupňom

        • 29. 6. 2023
        • Ani sme sa nenazdali, prešli 4 roky a my, žiaci štvrtého ročníka, sa lúčime s 1. stupňom. Chceli by sme sa aj touto cestou poďakovať vedeniu našej školy, triednym pani učiteľkám, pani vychovávateľkám, pani asistentkám a všetkým, ktorí nás počas tohto obdobia vzdelávali a formovali. Veríme, že Vás nesklameme a na 2. stupni zúročíme, čo ste do nás s láskou vložili.
          Už sme plní očakávaní a veľmi sa tešíme na obdobie, ktoré je pred nami. Stále spomíname na krásne zážitky, ktoré sme spolu prežili. Môžete si ich pozrieť v krátkom zostrihu. Ďakujeme Vám. 

        • Naše úspechy v súťaži PIKOFYZ

        • 29. 6. 2023
        • PIKOFYZ je celoslovenská súťaž z fyziky určená pre žiakov 7. - 9. ročníka základnej školy alebo sekundy až kvarty osemročného gymnázia. Ide o korešpondenčný seminár - úlohy sa zadávajú a vyriešené odovzdávajú každý mesiac a súťaž je rozdelená do dvoch častí – zimnej a letnej. Po úspešnom minulom ročníku sa žiaci opäť zapojili do tejto súťaže a úspešne reprezentovali našu školu a veru tento rok sa im darilo naozaj moc...:-)

          Patrik Lovíšek zo 7.A získal v zimnej aj letnej časti krásne 2. miesto v rámci celého Slovenska a Lujza Hudecová z 9.B v letnej časti úžasné 1. miesto vo svojej kategórii tiež v rámci celého Slovenska. Ostatní žiaci taktiež nezaostávali a umiestnili sa na rôznych priečkach v prvej desiatke úspešných riešiteľov.

          Srdečne blahoželáme našim šikovným žiakom a prajeme veľa ďalších úspechov v podobných súťažiach.

          Umiestnenie našich žiakov:

          Po zimnej časti boli naši šikovní žiaci umiestnení v rámci Slovenska nasledovne:

          Kategória 7. ročník:

          Patrik Lovíšek 7.A – 2. miesto

           

          Kategória 8. ročník:

          Ema Lašťáková 8.C – 6. miesto

          Alexandra Drusková 8.C – 7.miesto

          Aneta Lazarová 8.C – 10. miesto

          Ďalší riešitelia: Nela Krkošová 8.C, Eliška Mičicová 8.C, Filip Kollár 8.A, Jevgenij Sudakov 8.C

           

          Kategória 9. ročník:

          Marek Droštin 9.B – 4. miesto

          Lujza Hudecová 9.B – 5. miesto

          Daniel Piták 9.B – 8. miesto

          Matej Bičanovský 9.A – 9. miesto

          Ďalší riešitelia : Patrik Kuruc 9.A

           

          Konečná výsledková listina našich žiakov po letnej časti súťaže:

          Kategória 7. ročník:

          Patrik Lovíšek 7.A – 2. miesto

           

          Kategória 8. ročník:

          Alexandra Drusková 8.C – 6.miesto

          Ema Lašťáková 8.C – 9. miesto

          Filip Kollár 8.A – 10. miesto

          Ďalší riešitelia: Aneta Lazarová 8.C, Nela Krkošová 8.C, Eliška Mičicová 8.C, Filip Kollár 8.A,

          Jevgenij Sudakov 8.C

           

          Kategória 9. ročník:

          Lujza Hudecová 9.B – 1. miesto

          Daniel Piták 9.B – 4. miesto

          Ďalší riešitelia :Patrik Kuruc 9.A, Marek Droštin 9.B, Matej Bičanovský 9.A

           

        • Športový deň

        • 29. 6. 2023
        • Posledný utorok školského roka sa niesol v znamení športu. OZ pri našej škole si pre žiakov 2. stupňa pripravilo športové dopoludnie. Dievčatá si zmerali svoje sily v americkej vybíjanej a chlapci vo futbale. Športové zápolenie po celý čas spríjemňovala veselá hudba a aj počasie vyšlo na jednotku. Víťazi jednotlivých kategórií si odniesli zaujímavé ceny a ostatní dobrý pocit z toho, že si zašportovali. Veď nie nadarmo sa hovorí: V zdravom tele zdravý duch! 

          Občianskemu združeniu veľmi pekne ďakujeme za zorganizovanie krásneho dňa.

        • Oceňovanie žiakov

        • 28. 6. 2023
        • Dňa 28.6.2023 sa v priestoroch školskej jedálne uskutočnilo oceňovanie úspešných žiakov, ktorí sa počas roka 2022/2023 stali úspešnými riešiteľmi na olympiádach, súťažiach či iným spôsobom reprezentovali školu. Žiakom boli udelené vecné ceny. Okrem súťaží bol vyhodnotený aj zber papiera, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň v priestoroch školy. Žiaci, ktorí priniesli najviac kilogramov papiera, boli odmenení rôznymi cenami. Všetkým žiakom veľmi ďakujeme za reprezentáciu školy a za podieľanie sa na zbere papiera. 

        • Dejepisný deň

        • 27. 6. 2023
        • V máji 2023 sa uskutočnil Dejepisný deň. Po usilovných prípravách sa chodba 2. poschodia našej ZŠ zmenila na galériu a 6.A trieda na konferenčnú sálu. 

          Svoje projekty prezentovali šiestaci, ktorí sa stali architektami starovekých divov sveta, paleontológmi, prednášajúcimi o praveku, objaviteľmi staroegyptských kráľovských hrobov. Dizajnárka starovekej módy zaujala modelmi z Babylonu, katapult predstavil jeho staviteľ z Ríma. Bol tu odborník na púnske vojny, portrétistka franského kráľa i odborníčka na stredovekú slovanskú kuchyňu... 

          Moderátor Teo potvrdil svoje organizačné schopnosti a exponáty sa stali súčasťou výzdoby chodby. 
          Šiestacký dejepis bol skvelý! 

        • Koncoročný výlet - 2.B, 4.B

        • 23. 6. 2023
        • Dňa 31.05.2023 (streda) sme absolvovali koncoročný výlet do Múzea slovenskej dediny v Martine. Ide o najväčšiu národopisnú expozíciu v prírode na Slovensku. Žiaci sa v ňom oboznámili s celoslovenskou expozíciou tradičného ľudového staviteľstva, bývania a spôsobu života na Slovensku v minulosti. V jeho expozičnom areáli je na ploche 15,5 ha nateraz sústredených takmer 150 obytných, hospodárskych, technických, spoločenských a sakrálnych stavieb z regiónov Orava, Turiec, Kysuce – Podjavorníky a Liptov. Sú obrazom rozmanitosti foriem tradičnej stavebnej kultúry a hospodársko-sociálneho rozvrstvenia obyvateľov severozápadnej časti Slovenska. Po prehliadke múzea s lektorkou mali žiaci zabezpečený vzdelávací program s tvorivými dielňami. V rámci, ktorého si vyskúšali SKLOMAĽBU. Z výletu si okrem pekných zážitkov priniesli domov aj vlastné výtvory, ktoré im budú pripomínať tento deň.

        • Blokové vyučovanie v 5. ročníku

        • 23. 6. 2023
        • 8. júna sa uskutočnilo v 5. ročníku blokové vyučovanie na tému Rozkvet Žiliny na prelome 17. a 18. storočia, do ktorého sa zapojili predmety geografia, dejepis, slovenský jazyk a literatúra a technická výchova. Celé dopoludnie prebiehalo netradičnou zážitkovou formou. Žiaci absolvovali rôzne zaujímavé aktivity, prostredníctvom ktorých sa aspoň na chvíľu preniesli do obdobia 17. a 18. storočia. Na geografii určovali polohu nášho mesta a vytvárali mapu okolia Žiliny. V rámci dejepisu si žiaci priblížili život obyvateľov Žiliny v 17. a 18. st., pričom si vytvorili vlastné výrobky inšpirované tradičnými remeslami. Súčasťou tohto bloku bola aj príprava a ochutnávka tradičného jedla -demikátu. V poslednej časti venovanej literatúre sa žiaci prostredníctvom vlastných prezentácií oboznámili so žánrom povesť, so slovenskými i regionálnymi autormi povestí a priblížili si knihu povestí Zuzany Kuglerovej Kliatba kožušníkovej vdovy. Na záver si žiaci zasúťažili v literárnom kvíze.

        • OZNAM ŠJ

        • 19. 6. 2023
        • Vzhľadom k tomu, že sa končí školský rok žiadame rodičov, ktorí ešte potrebujú odhlásiť dieťa zo stravy, aby tak urobili najneskôr do 26.6.2023 do 13,45 hod.

          Po tomto termíne na dni 27.6., 28.6.,29.6. a 30.6.sa už nebude dať odhlásiť ani prihlásiť na stravu z dôvodu čerpania skladových zásob a nulovania stravného listu. Nebudeme akceptovať ani telefonické a internetové odhlášky a box v ŠJ bude zablokovaný. 

          V prípade náhleho ochorenia si môžete prísť obed zobrať od 11,00 hod. najneskôr do 12,30 hod. (obed vydáme do prinesených obedárov z vchodu do kuchyne)

          Obedy pre žiakov ZŠ v piatok 30.6.2023 budeme vydávať od 9,30-12,00 hod.

          Zároveň žiadame o zaslanie zápisného lístka najneskôr do 26.6.2023 pre všetkých stravníkov, ktorí sa budú chcieť stravovať od septembra 2023 aj s uvedením či žiadajú alebo nežiadajú dotáciu na stravu.

          Tieto zápisné lístky budú platné počas celej dochádzky dieťaťa a žiaka do ZŠ s MŠ Gaštanová 56 ( tlačivo je aj na webe školy-školská jedáleň)

           

          Danka Barlková 

          vedúca ŠJ

        • Deň otcov

        • 18. 6. 2023
        • Deti zo VII.oddelenia prajú všetkým oteckom dnes všetko najlepšie!

        • Lezecká stena LA SKALA

        • 9. 6. 2023
        • V rámci didaktických hier 1.B a 2.B  navštívila lezecké centrum LA SKALA v Žiline. Sú tam celoročne ideálne podmienky pre všetkých: začiatočníkov aj zdatných lezcov. Deti mali možnosť vyskúšať niečo nové. Čakali na nich stovky ciest rôznych obtiažností, samostatná bouldrovacia hala i detský lezecký kútik. Pri lezení ich sprevádzali skúsení vyškolení inštruktori. Bol to nezabudnuteľný zážitok.

        • História a architektúra ROSENFELDOVHO PALÁCA - 2.B

        • 16. 6. 2023
        • Prostredníctvom tohto vzdelávacieho programu sa 2.B ocitla na začiatku 20. storočia, kedy bol na vrchole umelecký štýl zvaný secesia. Bol to posledný univerzálny štýl, sloh, ktorý ovplyvnil všetky druhy umenia, vrátane architektúry a Rosenfeldovho paláca. Žiaci sa oboznámili s históriou budovy. Dozvedeli sa akú funkciu plnilo prvé nadzemné podlažie, a tiež to, čo sa stalo so zariadením a nábytkom rodiny Rosenfeldovcov.

        • Žiaci 1.B, 1.D a 2.C navštívili Dopravné múzeum v Rajeckých Tepliciach

        • 14. 6. 2023
        • Žiaci 1.B, 1.D a 2.C v rámci exkurzie navštívili 25. mája 2023 Múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach, kde si pozreli expozíciu zloženú z troch častí: staršie dejiny dopravy, železničná časť a časť cestná doprava v 20. storočí so zameraním na historické motocykle., Uvideli  skutočnú železničnú traťmajstrovskú drezinu, techniku používanú na železnici v minulosti, či ukážku historickej dopravnej kancelárie. Mali  možnosť zahrať sa aj s historickým modelovým koľajiskom. 

        • KNIHÁRSKA DIELŇA LIDY MLICHOVEJ

        • 6. 6. 2023
        • 2.B navštívila Knihársku dielňu Lidy Mlichovej, ktorá je ojedinelá svojho druhu na Slovensku s dlhou rodinnou tradíciou. Nachádza sa v priestoroch secesnej stavby Rosenfeldovho paláca. Knihy z dielne získali mnohé ocenenia na slovenských i medzinárodných súťažiach. Dielňu vedie osobne Lida Mlichová. Zúčastnili sme sa aj tvorivých dielní v rámci ktorých sa deti naučili základy knižnej väzby.

      • 2020/2021

      • Okresné kolo

          • 1.miesto

          • Adam Kollár, 8.B
          • Dejepisná olympiáda · Okresné kolo · 2020/2021
          • úspešný riešiteľ

          • Bronislava Benková, 8.A
          • Dejepisná olympiáda · Okresné kolo · 2020/2021
          • Adam Kollár, 8.B

          • 1. miesto
          • Dejepisná olympiáda · Okresné kolo · 2020/2021
          • Adam postupuje do krajského kola DO.
          • Bronislava Benková, 8.A

          • úspešný riešiteľ
          • Dejepisná olympiáda · Okresné kolo · 2020/2021
          • Adam postupuje do krajského kola DO.
      • 2017/2018

      • Celoštátne kolo

          • zlatý diplom

          • ZŠ s MŠ Gaštanová
          • Hovorme o jedle 5. ročník · Celoštátne kolo · 2017/2018
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje
      • Jedálny lístok

        • Pondelok29. 04.
        • Desiata
          Krupicová kaša (210/270/310/360)
          Čaj ovocný, nesladený (150/200/200/250)
        • Obed
          Polievka zeleninová (180/200/220/250)
          Zemiaky na kyslo (190/220/260/280)
          Kuracie na paprike k prívarkom (SK) (66/82/103/119)
          Čajovníkový čaj bez kofeínu, nesladený (150/200/200/250)
          Detská výživa (150/160/170/200)
        • Olovrant
          Chlieb na olovrant (55/65/75/90)
          Nátierka drožďová s mrkvou (20/26/32/40)
          Mlieko polotučné (150/200/200/250)
        • Utorok30. 04.
        • Desiata
          Chlieb na desiatu (55/65/75/90)
          Nátierka avokádová (20/26/32/40)
          Mlieko polotučné (150/200/200/250)
        • Obed
          Polievka kelová (180/200/220/250)
          Námornícke mäso (SK) (64/100/116/132)
          Kuskus - cestovina (110/140/160/180)
          Šalát paradajkový s kukuricou (55/85/85/115)
          Stolová voda (200/200/200/250)
          MŠ+žiaci ZŠ Maliny-*Ovocie a zelenina „Školského programu“ s finančnou pomocou Európskej únie 125 g (100/150/150/200)
        • Olovrant
          Pečivo vodové (50/70/80/100)
          Nátierka džemová (20/26/32/40)
          Detský čaj čierny bez kofeínu, nesladený (150/200/200/250)
      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Gaštanová 56, Žilina 010 07
        • +421903281724
        • +421 903281724
        • Gaštanová 56 010 07 Žilina Slovakia
        • 37810898
        • 2021645923
        • Mgr. Alena Tisoňová 0903 281 724 email: zsgastanovaza@gmail.com
        • pondelok Mgr. Alena Tisoňová utorok Mgr. Iveta Šimková streda Mgr. Ivona Mešková štvrtok Mgr. Anna Badíková piatok Zuzana Kontšeková
        • Mgr. Ivona Mešková zástupkyňa 2. stupeň +421903281723 Mgr. Iveta Šimková zástupkyňa 1. stupeň +421903281671 Mgr. Anna Badíková zástupkyňa MŠ +421903281730 Ing. Alena Lukáčová ekonomický úsek +421911568857 Mgr. Katarína Fajčíková kariérna poradkyňa +421911421211 Mgr. Jurgová Barbora školský psychológ +421911210023 špeciálny pedagóg: Mgr. Nikoleta Fajbíková +421911210032 Mgr. Jana Zigová +421910806333 školská jedáleň Danka Barloková vedúca ŠJ +421911221142 Mgr. Veronika Sedliačková hospodárka ŠJ +421911340403
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje